: Lasagnesandwich met zalm en basilicumdressing
: Vistaart met zeevruchten
RECEPT
titel
Lasagnesandwich met zalm en basilicumdressing
titel
Type gerecht
bereidingstijd
Aantal personen
Voorgerecht
< 20 min.
4 personen
titel
titel
titel
titel Facebook Twitter
Bereiding
Kook de lasagnevellen beetgaar in ruim kokend water. Laat de pasta uitlekken, spoel er koud water over en dep de velletjes droog met keukenpapier. Besprenkel de avocadoplakjes met citroensap. Pureer de ingrediënten voor de basilicumdressing met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Leg 2 plakken lasagne op een plank en beleg ze met de helft van de zalm. Sprenkel er iets basilicumdressing over. Bedek de vis met een plak lasagne met daarop de avocado. Dek af met lasagne met daarop weer zalm, een beetje dressing en de laatste plakken pasta. Snijd elk lasagnetorentje met een scherp mes (diagonaal) doormidden. Zet de lasagnesandwiches met een spatel op 4 borden. Strooi de bosuitjes erover en besprenkel met de dressing.
titel
titel Bekijk het uitgebreide recept titel
titel
RECEPT
titel
Vistaart met zeevruchten
titel
Type gerecht
bereidingstijd
Aantal personen
Hoofdgerecht
35 min. of meer
4 personen
titel
titel
titel
titel Facebook Twitter
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de vorm in en bekleed hem met bladerdeeg. Druk de naden van de deeglapjes met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik de deeglap hier en daar in met een vork. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel deze, met de rivierkreeftjes, surimi en zeevruchten, over de deeglap. Klop de eieren los met peper, zout, dille, mosterd en crème fraîche. Giet dit mengsel over de vis. Verdeel de geraspte kaas erover en bak de taart 30-40 minuten in het midden van de oven. Kruis de tomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten op de vistaart in de oven. Serveer er een groene salade met bleekselderij en een honingdressing bij.
titel
titel Bekijk het uitgebreide recept titel
titel
titel titel
titel
Vis als voorgerecht

Het kerstdiner met vis beginnen is een goed idee. Er volgen nog veel gangen en dan is het belangrijk niet te zwaar van start te gaan. Wat het hoofdgerecht ook is, met vis en schelpdieren maak je een perfect, licht verteerbaar begin voor elk diner. Door een verfrissende salade met gerookte zalm of een meer traditionele garnalensalade worden bovendien je smaakpapillen optimaal gestimuleerd. Of geef je toch meer de voorkeur aan een meer klassiek gerecht, zoals oesters of gegratineerde mosselen, waarmee je een verfijnd en sjiek voorafje serveert? Prikkel de zintuigen van je gasten en presenteer een culinair voorgerecht met vis. Bekijk hier de recepten.

titel
titel
Vis tijdens de koude winterdagen

Het is officieel. Nederland krijgt opnieuw een witte kerst. Het is koud buiten en de sneeuw dwarrelt voortdurend naar beneden. Dit winterse weer is erg mooi, maar je moet natuurlijk wel goed warm blijven. Dit bereik je het beste met een heerlijke kop warme soep of ovengerecht vol vis. Vis is rijk aan goede vitamines en met name vette vis bevat veel vitamine A en D. Zeker extra vitamine D, dat ons lichaam aanmaakt onder invloed van zonlicht, heb je tijdens de wintermaanden hard nodig. Neem een kijkje op 'Vis & voedingsstoffen' voor meer informatie of bereid één van de heerlijke ovengerechten voor een echte vitamineboost.

titel
titel
titel

Campagne mede mogelijk gemaakt door het Europese Visserij Fonds ter investering in duurzame visserij en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

titel
titel
Nederlands Visbureau
Afmelden nieuwsbrief | Gegevens wijzingen Follow us on facebook Follow us on Twitter