Recept van de dag - Visrecepten http://www.visrecepten.nl/ http://www.visrecepten.nl/visbureau/img/logo.gif Recept van de dag - Visrecepten http://www.visrecepten.nl/ 15 <![CDATA[ Bruschetta met haring en paprika ]]> 2017-06-19 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=118

Snijd het stokbrood schuin in 8 lange plakken en rooster ze onder een hete grill goudbruin. Snijd de haringen in reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Bestrijk de sneetjes royaal met verse roomkaas en verdeel de komkommer, haring en paprika (in repen) erover. Strooi tot slot de Amsterdamse uien en bieslook erover en maal er wat peper over. Leg de bruschetta op vier borden.

]]>
<![CDATA[ Italiaanse ovenschotel met tongscharfilet ]]> 2017-06-20 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=749

1 Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verdeel de tomaat met de sjalot en de rozemarijn over de bodem van een lage ovenschaal of 4 eenpersoonsovenschaaltjes. 2 Leg de tongscharfilets op de tomaat. Schenk de wijn erbij en dek de schaal af met de aluminiumfolie. 3 Schuif de tongscharfilet 12-15 min in de voorverwarmde oven, tot de vis net gaar is.

]]>
<![CDATA[ Haringrolletje met courgette en doperwtjes ]]> 2017-06-21 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=648

Laat de doperwten in een kommetje bij kamertemperatuur ontdooien. Meng de doperwten met room, munt en wat zout en peper in de blender of in een hoge kom met de staafmixer tot een grover puree. Schaaf met een kaasschaaf van de courgette 8 mooie brede linten in de lengte. Maak de haringfilets los van elkaar. Leg op elk courgettelint een halve haring en strijk er een dun laagje doperwtenpuree over uit. Rol de courgette met haring op en leg elk rolletje op een klein bordje. Steek de rolletjes eventueel vast met een cocktailprikker. Garneer met wat rucola.

]]>
<![CDATA[ Lunchsalade met gebakken wijting en druiven ]]> 2017-06-22 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=674

Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. Laat ze zo even staan. Kook de haricots verts in een kleine pan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Klop in een kom 1 eetlepel balsamico-azijn met 4 eetlepels olijfolie en wat zout en peper tot een dressing en meng de eikenbladsla, veldsla, rucola, haricots verts en uiringetjes er luchtig door. Meng in een diep bord de bloem met de polenta en wentel de wijtingfilets erdoor. Druk de polenta goed aan. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de wijtingfilets in 4-6 minuten krokant en net gaar. Verdeel de salade over wijde kommen of diepe borden en leg de wijtingfilets en de druiven erop.

]]>
<![CDATA[ Haringsalade met appel en lente-uitjes ]]> 2017-06-23 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=109

Meng het appelsap met de azijn, de mosterd, een snufje zout, een snufje peper, ½ theelepel kerriepoeder en de olie. Snijd de lente-uitjes in ringen. Schil en halveer de appel. Verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukjes en besprenkel deze met citroensap. Snijd de haringen in stukjes. Hussel de salade, de appel, de uiringetjes, de dressing en de stukjes haring door elkaar. Verdeel de salade over vier borden. Lekker met roggebrood.

]]>