Laatst bekeken

  • Geen
 

Top 5

 

Mijn recepten

    Geen recepten
 

Nieuws

Start haringseizoen woensdag 6 juni 2012

27 dec 2011
Rijswijk, 27 december 2011 – Het haringseizoen begint het komend jaar op woensdag 6 juni. Op die dag start het seizoen met de traditionele veiling van het eerste vaatje nieuwe haring. Vanaf deze datum zal deze haring overal te koop zijn en zullen de haringparty’s op tal van plaatsen kunnen worden georganiseerd.

 

De vissector heeft gezamenlijk de officiële startdatum van het seizoen 2012 bepaald.

Voorzitter Doeke Faber van het Productschap Vis: “We zijn er trots op dat veel mensen uitkijken naar hét moment waarop de jaarlijkse traditie van deze Hollandse Nieuwe start. Een unaniem ‘startschot’ met dit seizoensproduct van hoge kwaliteit biedt iedereen weer een mooi moment om naar uit te kijken. Al streven we er natuurlijk naar dat de consument dit visje vervolgens weer gedurende het hele jaar zal nuttigen.”

Om voortijdige verkoop van nog niet volledig volgroeide haring tegen te gaan heeft het Productschap Vis op verzoek van de branche een verordening vastgesteld. Hiermee kunnen handelaren die de officiële startdatum van het haringseizoen niet respecteren, daadwerkelijk worden bestraft. Het Besluit tot vaststelling datum aanvang van het haringseizoen 2012 wordt gepubliceerd in het Verordeningenblad Bedrijfsorganisatie.