(Rode) Mul in een pakketje

Mul

(Rode) Mul in een pakketje

 

Kan ook met:

Waardering

4/5
Type gerecht:
Ovengerecht
Bereidingstijd:
20 - 30 min.
Verkrijgbaarheid:
Goed
Aantal personen:
4 personen
Energie:
190 kCal | 790 kJ
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens 2 op elkaar en besmeer ze in het midden met een theelepel olijfolie. Leg daarop reepjes knolselderij, prei en venkel. Strooi er een beetje zout over. Leg de mulfilets op de groente en verdeel daarover rode ui, haricots verts en rozemarijn. Bestrooi met peper en leg er plakjes citroen op. Vouw de pakketjes goed dicht. Rol de naden op en zet ze vast met paperclips of pak het papier samen boven de vis en bind het met keukengaren vast. Plaats de vispakketjes in een ingevette ovenschaal en laat ze iets onder het midden van de oven in 15 minuten garen. Het papier wordt lichtbruin. Schuif de vispakketjes op 4 warme borden en open ze vlak voor het serveren.

Wijntip: bij dit geurige vispakketje past een zachte, witte wijn met de verleidelijke aroma's van rijpe vruchten. Bijvoorbeeld een witte Côtes du Roussillon.

Ingrediënten

  • 600 gram (rode) mulfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • halve knolselderij (geschild en in smalle lange reepjes)
  • 1 prei (reepjes van 5 cm)
  • 1 venkelknol (smalle ringen)
  • 1 rode ui (smalle partjes)
  • 200 gram haricots verts (3 minuten gekookt)
  • 1 eetlepel rozemarijn (fijngehakt)
  • 1 citroen (plakjes)
  • zout en versgemalen peper
  • bakpapier
  • keukengaren of paperclips

Wijnadvies

Coteaux du Languedoc

Serveertip

Lekker met pasta, rijst of focaccia.

 

Ook lekker

Zalmfilet in bladerdeeg

Zalmfilet in bladerdeeg

Ovengerecht

4/5
 
 

Mijn recepten

    Geen recepten
 

Mul

Mul

Mullus Surmuletus

De laatste jaren komt de mul gedurende de zomermaanden regelmatig in de netten van Nederlandse boomkorkotters voor. Enkele Nederlandse schepen vissen gericht op de mul en voeren een uitzonderlijk goede kwaliteit aan in Urk en Scheveningen. 

In de vangst in West Europa wordt er nauwelijks onderscheid gemaakt tussen de mullus surmuletus (mul) en de mullus Barbatus (rode mul). In de recepten kunnen beiden gebruikt worden.


Verkrijgbaarheid

Maanden jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Verkrijgbaarheid Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed

Legenda

seizoen gesloten
kuit periode
mager
goed

Vangstgebied

  • 27 - Noordoostelijk deel Atlantische Oceaan
  • 34 - Midden-oostelijk deel Atlantische Oceaan
  • 47 - Zuidoostelijk deel Atlantische Oceaan
  • 37 - Middellandse Zee
  • 37-4 - Zwarte Zee
  • 27-4 - Noordzee
 

Mul

De rug en de flanken zijn roodachtig met gele strepen. De mul wordt maximaal 40 cm lang. Meestal is de mul 20-25 cm lang.


Koken met Mul

Mul heeft een delicate smaak. Met name de lever smaakt erg lekker. Deze laat men dan ook vaak zitten om de smaak te verhogen. De mul kan goed worden gebakken of gegrild.


Voedingswaarden

Per 100 gram onbereid product:

  • 491 kJ
  • 117 kCal,
  • 4 g vet,
  • 19 g eiwit