Tempura van vis en groenten

Tempura van vis en groenten

 

Waardering

5/5
Type gerecht:
Borrelhapje / Amuse
Bereidingstijd:
35 min. of meer
Verkrijgbaarheid:
Aantal personen:
2 personen
Energie:
584 kCal | 2450 kJ
 

Bereiding

Rijg telkens 5 mosselen aan cocktailprikkers strak tegen elkaar. Spoel de gamba’s en de roodbaarsfilet af en dep ze droog. Snijd de roodbaarsfilet in 4 stukjes. Snijd de paprika's elk in 8 stukken en verwijder de zaadlijsten. Pel de ui, snijd hem in 8 dikke plakken en prik de plakken horizontaal vast met cocktailprikkers, zodat ze niet in ringen uit elkaar kunnen vallen. Verwijder de steeltjes van de paddestoelen. Haal de boontjes af. Verhit de olie tot 170° C. Bereid de tempuramix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de stukken paprika, de ui, de shii-take paddestoelen, de sperzieboontjes, de gamba's, de mosselspiesjes en de roodbaars door het beslag en frituur ze (niet teveel tegelijk in de hete olie) tot ze goudbruin zijn, laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg de tempura op gevouwen servetjes op 4 bordjes.

Lekker met een sojadip gemaakt van 1 dl sojasaus, 3 eetlepels mirin (Japanse kookwijn) of sherry en een mespunt wasabi (groene Japanse mosterd) of mierikswortelpasta.

Tip: De tempura van vis is ook geschikt voor visfondue.

Ingrediënten

  • 150 gram gekookte mosselen
  • 4 gepelde gamba's
  • 150 gram roodbaarsfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 12 shii-take paddestoelen (gedroogde paddestoelen eerst weken)
  • 8 sperziebonen
  • 150 gram tempuramix
  • 1 liter zonnebloemolie om te frituren

Wijnadvies

Shiraz

 

Ook lekker

Zalmtaartje met gorgonzola

Zalmtaartje met gorgonzola

Borrelhapje / Amuse

2/5
 
 

Mijn recepten

    Geen recepten
 

Recept


Verkrijgbaarheid

Maanden jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Verkrijgbaarheid

Legenda

seizoen gesloten
kuit periode
mager
goed