Zalmforel in papillot

Zalmforel in papillot

kookboek "Over Vis & Vis"

 

Kan ook met:

Waardering

4/5
Type gerecht:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
35 min. of meer
Verkrijgbaarheid:
Aantal personen:
4 personen
Energie:
275 kCal | 1155 kJ
 

Bereiding

Blancheer de worteltjes en sugarsnaps 4 minuten in ruim kokend water met zout. Spoel de groenten in een vergiet onder koud water en laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 220 °C. Spreid op de bakplaat een groot stuk bakpapier uit en laat het overhangen. Leg er kruislings nog een stuk bakpapier op en laat dit ook
overhangen. Verdeel de worteltjes en sugarsnaps hierover en leg het stuk zalmforel erop. Roer de gember, knoflook, sambal, suiker en citroenrasp met het citroensap en de sojasaus tot een sausje en schep dit over
de vis. Strooi de kruiden erover. Vouw het bakpapier langs de vis omhoog en vouw het geheel dicht tot een pakketje. Bind dit eventueel vast met paktouw. Schuif de bakplaat in de oven en laat de zalmforel in 25-30 minuten gaar worden. Zet de bakplaat met de papillot zo op tafel. Lekker met gekookte krieltjes.

Een ander sausje: meng 1 teentje gehakte knoflook, 2 eetlepels paprikapuree uit pot, sap van 1 sinaasappel, 1 eetlepel chiliolie, royaal zwarte peper en wat gemalen komijn.

Ingrediënten

  • 1 dik stuk zalmforelfilet van 600-800 g,
  • op kamertemperatuur
  • 1 bos worteltjes, geschild met stukje
  • groen eraan
  • 200 g sugarsnaps of peultjes
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1-2 theelepels sambal badjak
  • 1 eetlepel suiker
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels verse koriander, grof gehakt
  • 2 eetlepels bieslook, in stukjes van 1 cm
  • bakpapier of aluminiumfolie

Wijnadvies

Pinot Gris d’Alsace

 

Ook lekker

Pissaladière

Pissaladière

Hoofdgerecht

2.5/5
 
 

Mijn recepten

    Geen recepten
 

Recept


Verkrijgbaarheid

Maanden jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Verkrijgbaarheid

Legenda

seizoen gesloten
kuit periode
mager
goed