Laatst bekeken

  • Geen
 

Recepten met

 

Mijn recepten

    Geen recepten
 

Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba is er in veel verschillende formaten. Ze zijn zowel rauw, gekookt, gepeld en ongepeld te koop. Kleinere gepelde exemplaren waar het staartje nog aan zit, worden ook wel cocktailgarnalen genoemd. De naam scampi wordt vaak gebruikt voor de reuzegarnalen waarbij de kop al is verwijderd.  


Verkrijgbaarheid

Maanden jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Verkrijgbaarheid Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed

Legenda

seizoen gesloten
kuit periode
mager
goed

Gamba (tijgergarnaal)

Gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen. Je kunt de gamba dan ook onder een ander naam tegenkomen, waarbij tijgergarnaal (black tiger garnaal) de bekendste is en het dus om dezelfde soort garnaal gaat. Deze grote groep garnalen zijn afkomstig uit Zuid-Amerika, Afrika en Aziƫ en komen zowel uit visserijen (wilde vangst) als kwekerijen.


Koken met Gamba (tijgergarnaal)

Gamba's hebben een zoete smaak en kunnen koud worden gegeten, maar ze zijn ook uitermate geschikt om te koken, grillen, bakken, roerbakken of voor op de barbecue. Het verwarmen moet wel heel snel gebeuren, anders worden ze droog. Rauwe gamba's zijn in bijna kokend water of in visbouillon in 3-4 minuten gaar.


Voedingswaarden

Voedingswaarden per 100 gram onbereid product:

  • 97 kcal

  • 407 Kj

  • 75,8 g water

  • 20,5 g eiwit

  • 0,2 g koolhydraten

  • 1,5 g vet

  • 0,0 g suikers