Ingrediënten

  • 450 g tonijnfilet
  • 3 grote perssinaasappels
  • 1/2-1 tl rode pepersaus, Sriracha of sambal
  • 6 takjes verse dragon, dille of kervel
  • 2 el olijfolie
  • 1 pak á 270 g koelvers bladerdeeg
  • 1 ei
  • grof gemalen peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Trek of rasp met de zesteur of grove rasp reepjes schil van de sinaasappels. Doe ze in een pannetje. Pers de sinaasappels uit, schenk het sap bij de schil-sliertjes in de pan, voeg de rode pepersaus toe (hoe meer hoe pittiger) en breng het sap aan de kook op een hoge temperatuur. Kook tot ca. 5 el ingedikt sap over is.
  3. Hak 4 takjes van de kruiden fijn. Snijd de tonijn in ca. 30 stukken. Meng deze met de gehakte verse kruiden, de olie, ½ theelepel versgemalen peper en ½ tl grof zout.
  4. Voeg het ingedikte sinaasappelsap met schil toe, maar houd daarbij ongeveer 1 eetlepel van de schil achter in het pannetje voor de garnering.
  5. Rol het deeg met papier uit op de bakplaat. Leg het tonijnmengsel in de lengte in het midden van het deeg. Vouw eerst één kant van het deeg over de tonijn. Maak een rand van het deeg ca. 3 cm breedte, maak nat met een heel klein beetje koud water.
  6. Vouw de andere kant van het deeg over de rol en druk het deeg een beetje aan.
  7. Klop het ei los. Bestrijk de deegrol met een beetje ei.
  8. Bak de tonijnstrudel in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  9. Leg de strudel op een plank en snijd in plakken.
  10. Serveer op een schaal en garneer met de achtergehouden sinaasappelsliertjes en takjes kruiden.

 

Tip

Je kunt de strudel een uurtje of twee voordat je hem gaat bakken en eten op de bakplaat in de koelkast bewaren. Wel goed afdekken met de theedoek. Pas vlak voordat de strudel de oven in gaat met ei bestrijken!

Benodigdheden

Zesteur of vrij grove rasp, bakplaat en bakkwast

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.